INTERFERENȚE CULTURALE: Sâmbătă seară, la Centrul Cultural „Ion Manuˮ din Otopeni, începând cu ora 19.00, extraordinarii balerini sibieni vor dansa pe fragmente muzicale celebre integrate unei minunate „Gale de baletˮ, precum „Le Corsaireˮ („Corsarulˮ) de Adolphe Adam, „La Fille mal gardéeˮ („Fata rău păzităˮ/ „Precauțiuni inutileˮ) de John Lanchbery, „Don Quixoteˮ de Ludwig Minkus sau „Swan Lakeˮ („Lacul Lebedelorˮ) de Pyotr Ilyich Tchaikovsky.
La toate acestea se va adăuga capodopera compozitorului francez Maurice Ravel: „Boleroˮ. Considerată inițial de autorul ei doar un simplu studiu de orchestră, aceasta a fost compusă în 1928 și reprezentată în același an, pe 22 noiembrie la Opera din Paris, unde a avut un imens succes, ajungând să fie în prezent opera muzicală cea mai pusă în scena din toate timpurile. Creată de Ravel pentru dansatoarea rusă Ida Rubinstein, compoziția se bazează pe o melodie uniformă ce se repetă, singurele elemente de variație fiind oferite de orchestrație, printr-un crescendo progresiv și printr-o modulare scurtă în mi major, fapt pentru care Stravinski îl numea pe Ravel „ceasornicar elvețian”.
Coregrafia spectacolului aparține inspiratei coregrafe a Teatrului de Balet Sibiu, Aleisha Sibhoun Gardner.
Teatrul de Balet Sibiu este primul teatru din România cu o componență internațională a corpului de balet si a luat ființă în anul 2008, fiind constituit oficial din Corpul de Balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu.
Instituţia este condusă de Ovidiu Dragoman, numără în prezent, în componenţa sa treizeci și șase de balerini, dansatori din toate colţurile lumii: Noua Zeelandă, Japonia, Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Marea Britanie, Spania, Israel, Franța, Italia, Serbia, Germania şi bineînţeles România, parte dintre ei membri ai ansamblului încă din 2008.
2019-05-18