Ministerul Economiei a lansat astazi schema de despăgubire pentru Horeca, procesul de aplicare fiind foarte simplu și în întregime online. Nu vă trebuie decât maxim 3 documente: autorizația de funcționare din 2019 și 2020, și un raport de expertiză despre proveniența pe CAEN-uri a cifrei de afaceri pe care o poate furniza orice expert contabil sau auditor.

„Banii nu se vor da pe principiul primul venit, primul servit, ci vor fi dați pentru toată lumea. Dacă se depășește bugetul, vor fi împărțiți proporțional la toți. Deci nu există niciun stimulent să aplice cineva la începutul perioadei de aplicare și nici la final. Suntem alături de dumneavoastră să vă răspundem la toate întrebările. Colegul meu, Paul, va face o sesiune de răspunsuri la întrebările dumneavoastră pe pagina de facebook a Ministerului economiei astăzi de la ora 11:30 până la ora 14:00”, a scris ministrul Claudiu Nasui pe pagina sa de facebook.

Formularul electronic de înscriere în cadrul “schemei Horeca” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro, începând de marţi, 29 iunie, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ timp de 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv luni, 12 iulie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.