Cursul de schimb al monedei naționale a atins, din păcate, un nou minim al tuturor timpurilor în raport cu euro, anume de 4,7729 lei (valoarea de luni, 18 noiembrie, potrivit BNR), la numai două ședințe distanță de precedentul minim.

Joi, 14 noiembrie a.c., cursul a fost de 4,7669 lei/euro, iar vineri a rămas practic în aceeași zonă, înregistrând o scădere nesemnificativă la 4,7667 lei/euro.
Minimul anterior, de 4.7648 lei/euro a fost atins în data de 25 ianuarie, la câteva săptămâni după adoptarea OUG 114/2018.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, declara, la începutul acestei luni, că fluctuaţia leului, între 4,72 şi 4,76 unităţi pe euro este minoră în comparaţie cu evoluţiile forintului în Ungaria sau ale zlotului în Polonia, care au înregistrat variaţii mult mai mari.
Firește, acest fapt poate avearepercusiuni în aproape inevitabila scumpire a unoralimente și… nu numai.
Luni, 18 noiembrie, în cadrul Conferință organizată de Consiliul Concurenței în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, în Discursul de deschidere, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, între altele: 
„Este esențială, în opinia mea, implicarea nu doar a specialiștilor în macroeconomie, ci și a reprezentanților mediului de afaceri în dezbaterea publică a unor probleme cruciale pentru dezvoltarea economiei și a societății românești”. 

Cursul de schimb al monedei naționale a atins, din păcate, un nou minim al tuturor timpurilor în raport cu euro, anume de 4,7729 lei (valoarea de luni, 18 noiembrie, potrivit BNR).

Foto: www.cursv.ro/bnr/