Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și directorul Direcției de Absorbție Fonduri Interne și Internaționale, Remus Trandafir au discutat cu directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională București Ilfov, Dan Nicula despre pregătirea pentru viitorul cadru financiar, 2021-2027.
Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov a declarat: «Am stabilit calendarul de activități pentru elaborarea Strategiei de Inovare Regională și Specializare Inteligentă și pentru Planul de Dezvoltare Regională București-Ilfov. Cele două documente programatice sunt condiții fundamentale pentru accesarea fondurilor europene în perioada 2021- 2027. Discuțiile au avut loc în contextul în care Consiliul Județean Ilfov lucrează, împreună cu Banca Mondială, la o strategie de dezvoltare pentru următorul deceniu, iar documentele trebuie corelate între ele».
Președintele CJ a precizat, de asemenea, că se începe încă de acum pregătirea proiectelor pentru fonduri europene, pentru ca atunci când se vor deschide primele apeluri de finanțare, să nu se mai piardă timpul și să fie deja gata pentru depunere.
Dan Nicula, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională București Ilfov, a precizat, la rândul său: ”Am speranța că la finalul acestui ciclu financiar vom rămâne fruntași pe regiuni, la nivel național. Cred că vom depăși 90 la sută grad de absorbție a fondurilor europene în perioada 2014 – 2020.”
Pentru următorul cadru financiar autoritățile ilfovene își doresc să avem un grad de absorbție cel puțin la fel de bun ca cel estimat pentru actuala programare financiară.

Se începe încă de acum pregătirea proiectelor pentru fonduri europene, pentru ca atunci când se vor deschide primele apeluri de finanțare, să nu se mai piardă timpul și să fie deja gata pentru depunere.