In aceasta dimineata, la ora 06.40, o autospecială de pompieri aparținând Serviciului Salvare Stingere Incendii de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a răsturnat, în timp ce se deplasa pe platforma aeroportului. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

„Traficul aerian se desfășoară în siguranță, nicio cursă nu a fost afectată. La această oră, se lucrează pentru a repune autospeciala pe roți și a o tracta la o poziție izolată. Serviciul Salvare Stingere Incendii este operațional, acționând cu alte 5 autospeciale pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Categoria de operare a aeroportului nu a fost afectată.

Incidentul este anchetat atât de către Poliția Transporturi Aeriene, cât și de către aeroport. Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București va lua cele mai drastice măsuri pentru a preveni astfel de incidente pe platforma aeroportuară”, se arata intr-o informare a Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

UPDATE:
La ora 10.45, autospeciala de pompieri a fost repusă pe roți, cu forțe și utilaje proprii ale Companiei Naționale Aeroporturi București. În prezent, mașina se află la baza de mentenanță, pentru continuarea investigațiilor.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare sunt deschise şi operaţionale.