Compania Municipală Managementul Transportului se va ocupa de ridicarea, transportul, depozitarea, dar și de eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar. Regulamentul a fost aprobat, la propunerea Primarului General Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 26 iunie. Proiectul a fost votat cu 28 de voturi pentru (PSD-ALDE, PMP), 11 abțineri (USR, PNL) și 4 voturi împotrivă (USR, PNL).

Primarul General, Gabriela Firea, a declarat:

“Acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din capitală și vizează strict acele vehicule staționate neregulamentar pe străzile din capitală. Sunt situații în care este blocată circulația vehiculelor de intervenție în caz de urgență, ambulanțe sau mașini de pompieri, precum și accesul în spitale, școli, instituții publice, dar și circulația mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire și salubrizare. Nu ne transformăm în hingherii de mașini ai capitalei! Pentru mașinile parcate neregulamentar, dar care nu blochează căile de acces, vor fi găsite alte mijloace de sancționare.”

Hotărârea adoptată prevede că procesul este unul continuu, activitățile urmând a fi asigurate 24/24 ore.

Tarifele de ridicare și depozitare a mașinilor vor fi:

· 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv

· 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, începând cu data și ora depozitării, va fi de 150 lei/zi.

IMPORTANT: Dispunerea ridicării vehiculelor staționate neregulamentar se va face de către polițiști rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau al Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București.

Sursa foto: Auto-Bild.ro

Compania Municipală Managementul Transportului se va ocupa de ridicarea, transportul, depozitarea, dar și de eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar.