Așa cum anunță administrația bucureșteană, programările la aceste cabinete stomatologice se vor realiza prin intermediul unui call center – 0374 887 887.

Cabinetele funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar în weekend între orele 9.00 – 16.00

Primarul General, Gabriela Firea, s-a aflat astazi in Regie, la Universitatea Politehnica, unde Primăria Capitalei, prin ASSMB, cu sprijinul Universității Politehnice București, a amenajat și a obținut avizarea a 4 cabinete stomatologice, care, desi de obicei deservesc studenții UPB, acum sunt destinate copiilor care prezinta urgente stomatologice.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat: “În contextul instituirii stării de urgență și a închiderii cabinetelor stomatologice, majoritatea urgentelor stomatologice se indreptau spre Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială (OMF), aflat în subordinea Primăriei Capitalei, care se confrunta, până acum, cu un număr mare de pacienți, atât adulți cât și copii.

Din dorința de a degreva Serviciul de urgență al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și de a veni în întâmpinarea tuturor copiilor care au în această perioadă probleme stomatologice, Primăria Capitalei prin ASSMB, cu sprijinul UPB, a decis ca cele 4 cabinete de specialitate din cadrul universitatii, sa fie destinate copiilor si sa asigure, GRATUIT, in conditii de maxima siguranta, asistenta stomatologica de urgenta pentru copii.

Cele 4 cabinete sunt dotate cu unituri dentare moderne, achiziționate în 2019, fiind deservite de o stație de sterilizare cu 4 autoclave.

De asemenea, trei echipe, formate din câte un medic și un asistent medical, sunt la datorie în aceste cabinete, iar o altă echipă realizează triajul epidemiologic al pacienților și aparținătorilor. Medicii și asistenții medicali sunt cu toții angajați ai Rețelei de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB”.

In ceea ce priveste programarile la aceste cabinete stomatologice, Primarul General, Gabriela Firea, a explicat ca acestea se vor realiza prin intermediul unui call center – 0374 887 887 – astfel încât să se evite timpii de așteptare și aglomerarea. Astfel, cei doi medici stomatologi care răspund la telefoanele din call center stabilesc dacă problema sesizată este o urgență stomatologică si programeaza pacientii.

În cazul copiilor, urgențele stomatologice constau mai ales în carii complicate, cu durere sau infecție, sau diverse traumatisme dentare.

Cabinetele funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar în weekend între orele 9.00 – 16.00. În același interval orar funcționează și serviciul de call center.

Au fost luate toate măsurile de protecție necesare pentru siguranța personalul medical și a pacienților. Medicii și asistentele dispun de echipamente speciale, conform tuturor regulilor, iar cabinetele sunt dezinfectate prin nebulizare și radiații ultraviolete.

Primarul General, Gabriela Firea: „Multumesc domnului rector Mihnea Costoiu pentru ca a fost de acord sa gazduiasca aceste cabinete la Universitatea Politehnica si cu acest prilej doresc sa dau si o veste buna celor care studiaza aici: Primaria Capitalei va realiza o clinica dedicata studentilor, pe un teren pus la dispozitie de Universitatea Politehnica, astfel incat acestia sa poata beneficia de asistenta medicala de specialitate fara sa mai fie nevoie sa se deplaseze la alte spitale din oras”.

La randul sau, rectorul Universitatii Politehnica, Mihnea Costoiu, a declarat: „Aceste cabinete stomatologice au fost dotate de catre Primaria Capitalei si pot spune ca este pentru prima data dupa 30 de ani cand Primaria Municipiului Bucuresti face ceva pentru universitatea noastra. Cabinetele sunt dotate cu aparatura noua, moderna si pentru acest lucru ii multumesc doamnei Primar General, Gabriela Firea! Sunt convins ca vom colabora foarte bine si in continuare”

Directorul Medical al ASSMB, dr Turkes Ablachim a explicat totodata ca in acest moment, Primăria Capitalei, prin ASSMB, are în subordine 157 cabinete stomatologice (144 școlare și 13 universitare), utilate la cele mai moderne standarde: „136 de medici lucreaza in aceste cabinete, iar in ultimii patru ani, modernizarea amplă a cabinetelor din unitățile școlare a inclus dotarea cu aparatură medicală nouă, unituri dentare și sterilizatoare, obiecte de inventar, medicamente, dezinfectanți, consumabile pentru sterilizare, materiale sanitare, materiale de curățenie, consumabile, etc.