Polițiștii Antidrog din București și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat ieri 2 percheziții, în urma cărora au fost ridicate 25 de kilograme de droguri de risc și un sistem de întreținere a culturii indoor și outdoor de cannabis.

Acțiunea Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, desfășurată sub coorodonarea D.I.I.C.O.T. – Strucutra Centrală, a vizat locuința unui bărbat de 37 de ani, din București și o casă, din județul Argeș, la care locuia un altul, de 49 de ani, pe care cei doi o foloseau în activitatea infracțională. Aceștia ar fi cultivat cannabis, pe care l-ar fi recoltat și pus la uscat, în vederea comercializării.
 
Așa cum se precizează într-un comunicat din partea Poliției Române, la adresa din București au fost descoperite și ridicate aproape 5 kilograme de masă vegetală (inflorescențe și frunze), provenite dintr-o cultură de cannabis și 2.200 de lei. De la locuința din localitatea Cocou – județul Argeș, au fost ridicate alte 20 de kilograme de inflorescențe și frunze de cannabis, un sistem complet de întreținere a culturii indoor și outdoor de cannabis (cort, sistem de irigare, ghiceve, instalație de iluminare), 6 cartușe de calibru 7,62 mm și alte 1.650 de cartușe de calibru 22 mm.
 
Conform procedurilor, cei în cauză au fost conduși la sediul D.I.I.C.OT., pe numele lor fiind emise ordonanțe de reținere, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
În activități au fost angrenați și colegi de la Poliția Capitalei.
Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.