Asta e rău. Foarte rău. Sunt, până acum, mai multe cazuri de pacienți, culmea, din sistemul medical, atât asistenți, cât și medici care au fost infectați cu coronavirus. Majoritatea acestor

O asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

cazuri sunt în capitală!

Aflăm, de exemplu, că o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” a fost diagnosticată cu noul coronavirus, arată o informație obținută în exclusivitate de Observator.

Potrivit informațiilor oficiale, pacienta e acum internată la Spitalul Victor Babeș. Se pare că ar fi intrat în contact direct cu patru angajați din spitalul „Marie Curie”, care nu sunt însă medici.

„Este vorba de o doamnă asistentă care a fost la un eveniment în data de 8 martie cu o familie. Această familie a fost ulterior confirmată ca fiind pozitivă pentru infecţia cu noul coronavirus. În cursul zilei de marţi, doamna a aflat de această suspiciune în momentul când era la serviciu. Perioada cât a stat dânsa la serviciu a fost destul de scurtă, sub o oră. Aflând de această suspiciune, s-a autoizolat ea şi familia ei şi a fost confirmată pozitiv cu infecţia cu noul coronavirus”, a precizat medicul epidemiolog Carmen Murariu, de la Spitalul Marie Curie, pentru observator.tv.

*În acest moment, în România sunt 131 de cazuri confirmate, 2.652 persoane fiind în carantină, iar 14.573 în izolare la domiciliu.