Academia de Studii Economice din București își menține poziția de cea mai bună universitate din România în subdomeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022.
Academia de Studii Economice din București urcă pe locul 351- 400 în lume și își menține poziția de lider la nivel național în subdomeniul Economie și Econometrie, conform prestigiosului clasament QS World University Rankings by Subject 2022, dat publicității miercuri, 6 aprilie 2022, chiar de Ziua Universității.
Conform aceluiași clasament, ASE se menține în top 501-550 la nivel internațional și pe locul al doilea în România în subdomeniul Business și Management.


QS World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai importante clasamente internaționale de ierarhizare valorică a universităților pe diferite domenii. QS World University Rankings by Subject cuprinde în acest an 1543 de universități și un total de 51 de discipline, grupate în cinci mari domenii. Clasamentul evaluează și ierarhizează instituțiile de învățământ superior în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituțiilor universitare) și indicele Hirsch.


Azi, 6 aprilie, Academia de Studii Economice din București împlinește 109 ani de la înființare.

Prezența universității în acest clasament internațional validează, și de data aceasta, reputația sa academică, calitatea activității cadrelor didactice, a studenților și absolvenților acestora și a rezultatelor în domeniul cercetării de top din România.
Cu o tradiție de 109 ani, ASE este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, cu o bună reputație internațională, concretizată în numeroasele sale parteneriate și în situarea pe poziții notabile în clasamente internaționale de prestigiu. Academia de Studii Economice din București este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunități studenților săi.