Vineri seară, Capitala României a marcat debutul turneului final al Campionatului European de Fotbal, eveniment în care, iată, este implicată și metropola de pe malurile Dâmboviței. Momentul a constat într-o impresionantă proiecție 3D pe clădirea Parlamentului și un mix de lumini și culori specifice Euro 2020 în zona fântânilor de la Piața Unirii.

„E o bucurie pentru București să fie pentru prima dată gazda unui turneu final european de fotbal și am ținut să onorăm acest eveniment așa cum trebuie. Ținând cont că există în continuare restricții legate de pandemie, am optat pentru o proiecție care va fi difuzată online în curând.

Am dorit să arătăm publicului european frumusețea și specificul Bucureștiului, sărbătorind alături de celelalte orașe europene un eveniment fotbalistic extraordinar. Mulțumesc partenerilor noștri de la UEFA EURO 2020, Camerei Deputaților a Parlamentului României și echipei CREART a Primăriei Capitalei”, a declarat primarul general, Nicușor Dan.

Meciul inaugural al actualei ediție a fost cel dintre naționalele Turciei și Italiei, finalizat cu scorul cu 0-3, în favoarea sportivilor din Peninsulă.