Primarul General, Gabriela Firea, a semnat joi contractul de realizare a Salii multifunctionale – Arena Polivalenta – cea mai mare sala de acest gen din Romania, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Bucurestiul va avea, cat de curand, un spatiu ultramodern, la standarde europene, destinat atat evenimentelor culturale, cat si celor sportive.
Trustul de Constructii metropolitane va realiza proiectarea si executia.
Compania Municipala Dezvoltare Durabila a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobati in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Potrivit autoritatilor, Arena Polivalenta va avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 sali de conferinte, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj si alte 30 de autovehicule. De asemenea, langa sala vor exista si 5 terenuri de sport in aer liber.
Astfel, Arena Polivalenta va putea gazdui competitii de gimnastica, judo, lupte, tenis de masa, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte si alte manifestari culturale se va putea amplasa o scena in suprafata de circa 400 de metri patrati.
Asa cum transmit edilii capitalei, prin studiul de fezabilitate se estimeaza un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru constructia si dotarea completa a arenei, iar proiectarea si execuția lucrărilor va dura 36 de luni.
Sala multifuncțională din București va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinte si congrese, dar va respecta și cerinţele federaţiilor naţionale sportive in vederea organizarii de competitii nationale si internationale de nivel Liga Campionilor si Jocuri Olimpice.
Autoritatile spun ca Sala Polivalenta va putea fi comparata cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numarul de bilete vandute la evenimente.

Arena Polivalenta va avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 sali de conferinte, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare.