Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public, anunță deschiderea Arcului de Triumf pentru vizitare, în fiecare weekend și în zilele de sărbători legale, începând cu data de 5 iunie 2021, până pe 17 octombrie 2021. Monumentul va putea fi vizitat gratuit, între orele 11:00 – 22:00.

Ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 21:30. Traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunțat.

Arcul de Triumf, construit între 1921 și 1922 după proiectul arhitectului Petre Antonescu, este simbol al victoriei României în Primul Război Mondial, acesta leagă Bucureștiul atât de vechea Romă – civilizația care a impus arcul ca simbol al victoriei, cât și de sora latină Franța, Arcul din Paris comandat de Napoleon constituind un model pentru cel din București.

Arcul de Triumf din București semnifică însă mai mult decât victoria în Primul Război Mondial, fiind semnul unirii tuturor românilor.