Decorul este unul dintre cele mai importante aspecte ale oricărui eveniment, iar un aranjament floral este o modalitate excelentă de a impresiona invitații. Totuși, acestea trebuie să fie alese cu grijă pentru a crea un impact vizual impresionant.

Limbajul emoțional al florilor

Fiecare floare este încărcată cu simbolism. De exemplu, un trandafir roșu simbolizează dragoste profundă, un crin simbolizează puritatea, iar floarea-soarelui emană energie. Așadar, trebuie să alegi florile în funcție de simbolismul pe care vrei să-l transmiți.

Pentru organizarea nuntii, florile asociate cu romantismul precum trandafirii, bujorii și ranunculusul sunt opțiunile cele mai îndrăgite. Pe de altă parte, pentru evenimente oficiale, se potrivesc flori cu aspect mai sofisticat, cum ar fi orhideele. Orhideele, cu florile lor exotice, se integrează de minune într-un decor elegant în cadrul evenimentelor de afaceri. 

Dacă vorbim despre o organizare aniversare, s-ar potrivi flori mai deosebite, cum ar fi floarea-soarelui, care este asociată cu bucurie și optimism. 

Cum să alegi florile potrivite pentru aranjamente?

Dacă ești în procesul de selecție a unor aranjamente florale speciale pentru evenimentul tău, este bine să urmezi câteva sfaturi utile:

  • Culoarea setează starea de spirit. Atunci când alegi aranjamentele florale pentru un eveniment, experimentează și combină diverse culori. De exemplu, poți combina nuanțe calde, precum roșu și portocaliu, cu nuanțe reci, precum albastru și violet.
  • Combină flori mari, precum trandafirii sau bujorii, cu flori mai mici, precum freziile sau lăcrămioarele, pentru a obține un echilibru armonios. 
  • Gândește-te la parfumul florilor pe care le alegi. Unii oameni pot avea alergii la anumite parfumuri, așa că este bine să alegi flori care să fie plăcute pentru toată lumea.
  • Alege flori cunoscute pentru durabilitatea lor. Acest lucru va face ca aranjamentul floral să fie proaspăt un timp îndelungat.

De ce să colaborezi cu un florist pentru a crea aranjamentele florale?

Deși tentația de a realiza aranjamente florale personalizate poate fi mare, mai ales cu o multitudine de tutoriale online la dispoziție, expertiza unui florist nu poate fi trecută cu vederea. Un profesionist știe cum să combine texturile și culorile pentru a crea un aranjament elegant și estetic plăcut.

Să fim sinceri, planificarea unui eveniment este o activitate stresantă. Gândul că un element important, cum sunt aranjamentele florale, este pe mâinile unui expert, îți va reduce nivelul de anxietate. Astfel, vei avea mai mult timp pentru a gestiona alte sarcini asociate cu organizarea evenimentului.

Crearea unui aranjament floral este un lucru, instalarea lui la locul evenimentului este altceva. Profesioniștii asigură transportul sigur și montarea perfectă, evitând potențialele incidente. Ei au experiența necesară pentru a aranja florile în mod estetic, făcând în așa fel încât fiecare aranjament să arate impecabil.

Crearea aranjamentelor florale pentru evenimente nu este doar despre alegerea unor flori deosebite, ci și despre crearea unei povești care să rezoneze cu tema evenimentului. (P)