Un ilfovean și-a incendiat calul. Ca… „din senin”. Așa ceva este incalificabil, întrece chiar și imaginația!

„Prin acest mesaj îmi doresc să trag un semnal de alarmă asupra responsabilității pe care o avem la nivel individual și colectiv față de animale și de soarta pe care o au în cadrul comunității noastre.

Acum două săptămâni, o persoană și-a incendiat propriul cal în Afumați, Ilfov. Acesta a fost reținut astăzi pentru 24 de ore, mâine urmând să fie dus în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Medicii psihiatri au stabilit că avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Îi felicit pe polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Ilfov pentru implicarea de care au dat dovadă în acest caz.

Vă încurajez să sunați la 112 dacă sunteți martorii unor abuzuri comise asupra animalelor.

Problema protecției animalelor reprezintă un subiect important pentru mine personal și, din poziția de președinte al Consiliului Județean Ilfov, o prioritate. Am toleranță zero față de cei care fac rău cu intenție animalelor.

În acest context, subliniez că problema câinilor fără stăpân de pe raza județului Ilfov este una stringentă. Așa că am elaborat o strategie care se bazează pe adopții și pe sterilizări, o strategie care urmează să fie implementată. E complet anormal să avem câini pe străzi și îmi doresc să rezolvăm această problemă într-un mod civilizat, respectând legislația în vigoare”.

„Noroc” cu mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma- așa am aflat de o faptă extrem de gravă care… întărește dovezile că… printre noi sunt oameni care regurg, pe negândite, la fapte de o gravitate greu de cuprins în cuvinte.

Iar totul relevă faptul că, dincolo de măsuri, este nevoie de EDUCAȚIE, de RESPONSABILITATE, de IMPLICAREA și ATENȚIA comunității în ansamblu.