La începutul acestei luni a fost stabilit numărul biletelor de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2020 prin sistemul administrat de Casa Națională de Pensii Publice.

Guvernul Orban 1 a aprobat, în primele zile ale lunii februarie, 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020. Biletele sunt acordate prin sistemul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

PRECIZARE: Acordarea biletelor de tratament  se face în limita numărului de locuri asigurate în unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate în acest scop prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În acest an, Guvernul a alocat 370.314.000 lei pentru acest scop, prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat.

Potrivit precizărilor din part

Guvernul Orban 1 a aprobat, în primele zile ale lunii februarie, 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020.

ea Ministerului Muncii, biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau cu boli profesionale.

ATENȚIE: La cele 59.926 de locuri la tratament balnear se pot adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați.

Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, care se va derula cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, și va fi anunțat prin postarea pe Portalul CNPP.

 foto: ziare.com