Laurențiu (stânga) este pilot militar din 1993. Are 3.600 de ore de zbor pe aeronave militare de transport și peste 300 de misiuni umanitare.
Dan Emil (dreapta) este pilot militar din 1996. Are 1.800 de ore de zbor, din care 1.000 pe avioane cu reacție și 800 pe avioane militare de transport și peste 200 de misiuni umanitare.
Ei sunt cei care formează echipajul aeronavei SMURD care, începând de săptămâna viitoare, va fi operaționalizată și va executa misiuni umanitare, de transport aeromedical de urgență și transplant pe teritoriul național și internațional.
Cer senin dragi colegi și la cât mai multe vieți salvate!
Să vă întoarceți cu bine din misiunile pe care le veți avea, atât voi cât și cei care vor avea nevoie de ajutorul vostru!
***
Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, recepția aeronavei a fost făcută după efectuarea unui proces amplu de mentenanță asupra ei. Astfel au fost efectuate reparații capitale la cele două motoare, necesare după efectuarea unui număr de 1.200 de ore de zbor și revitalizarea resursei tehnice a unor agregate cu resursă expirată.
Aeronava Cessna Citation V seria 560-0200 este un avion bimotor și dispune de sistem de management al zborului (FMS), aparatură de radionavigație, echipamente antigivraj, degivrare, presurizare și climatizare care-i permite zborul IFR(zbor instrumental) sau VFR(zbor la vedere), ziua și noaptea, în condiții de givraj până la altitudine maximă. Are o viteză de croazieră de 463 km/h și o capacitate maximă de 7 pasageri și o targă echipată medical.

Ei sunt cei care formează echipajul aeronavei SMURD care, începând de săptămâna viitoare, va fi operaționalizată și va executa misiuni umanitare.