*La acest moment, ministrul Energiei, Virgil Popescu, se afla în drum către locul tragediei.

Un vehicul în care se aflau 25 de muncitori s-a răsturnat, marți, 17 ianuarie, la cariera Jilț Sud, care aparține Complexului Energetic Oltenia. În urma teribilului accident, trei victime și-au pierdut viața.

IGSU a transmis că în accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 3 au decedat, iar 7 muncitori au fost răniți. „Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, au precizat reorezentanții IGSU.

Martorii au povestit că vehiculul ar fi căzut în gol de la peste 3 metri, în momentul când a început să urce pe un pod metalic peste niște instalații.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a precizat, într-un comunicat, că accidentul de la Cariera Jilț Sud s-a soldat cu 16 victime, dintre care 3 decedați.

După nenorocirea de la Cariera Jilț Sud, soldat cu 3 morți și 10 răniți, managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat la Antena 3 că „nu poate fi de vină” pentru tragedia de la mină și că muncitorii s-au urcat „într-un vehicul destinat transportului de marfă”.

 Între timp, ISU Gorj a anunțat că 3 dintre răniți au ajuns la spitalul din Motru,  iar 5 la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. De asemenea, doi răniți au ajuns cu ajutorul elicopterelor SMURD la Spitalul din Craiova.

Conducerea ITM Gorj a anunțat că a deschis o anchetă pentru investigarea acestei tragedii: „Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului.

La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale“.

Foto: www.gorjonline.ro