„De mulți ani, mediul de afaceri cere actualizarea legislației comerciale, ceea ce ar permite creșterea competitivității firmelor, diminuarea poverii administrative și creșterea activității economice.

Am discutat azi, alături de Silvia Dinică și Simona Spătaru, colegele din comisiile de specialitate, și secretarul general al Senatului, Ciprian Bucur, cu renumiți profesori de drept, practicieni și reprezentanți ai Ministerului Justiției și ai Institutului Român de Drept Comercial despre toate acestea.

Avem nevoie de redefinirea tuturor noțiunilor de bază din legislația comercială. Ne confruntăm cu termene lungi și litigii comerciale nerezolvate în instanțe tocmai din cauza incoerenței legilor.

Avem nevoie de un cadru legislativ predictibil și actualizat realității pieței, care să stimuleze activitatea economică. Dacă mediul de afaceri poate fi ajutat să crească de o legislație coerentă, atunci va genera un efect economic pozitiv în toate aspectele societății.

Ministerul Justiției, tehnicieni și practicieni de drept se alătură inițiativei noastre de a identifica punctele nevralgice, a le corecta și de a actualiza legile comerciale”.

Declarația a fost postată de președintele Anca Dragu, cea care este președinte al Senatului, pe contul său de socializare.