Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat, joi, la recepţia prilejuită de celebrarea Zilei Reginei, că aproximativ un milion de români au ales să trăiască în UK, în contextul Brexit-ului, a capriciilor vremii şi chiar în ciuda… diferenţelor culinare dintre cele două naţiuni.

Concret, oficialul a afirmat căÎn ultimii doi ani de zile calitatea şi dimensiunea relaţiei bilaterale au crescut remarcabil. Am descoperit chiar că aproape un milion de români au ales să trăiască în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului, a vremii şi a absenţei micilor din bucătăria englezească”.

În discursul său, diplomatul a ținut să amintească și de implicarea misiunii britanice în susţinerea ONG-urilor române „care se ocupă cu provocări sociale precum violenţa împotriva femeilor sau exploatarea sexuală a minorilor”.

Cu aceeași ocazie, ambasadorul britanic a vorbit despre perspectivele prezentului și ale viitorului apropiat, după ce Marea Britanie a ieşit din UE.

„Aproape un milion de români aduc o contribuţie valoroasă la dezvoltarea societăţii britanice”, a subliniat oficialul.

„Indiferent de sentimentele personale legate de Brexit, obiectivul actual este de a consolida relaţiile Regatului Unit la nivel global. Summitul G7 a demonstrat cum partenerii globali pot lucra împreună pentru a răspunde la provocări globale precum pandemia, consolidarea democraţiei şi a libertăţii presei”, a opinat ambasadorul.