Pe 3 iunie 2020, Ambasada Turkmenistanului in Romania si organizația neguvernamentală “Green Revolution” au organizat o plimbare cu bicicleta la București cu ocazia “Zilei Mondiale a Bicicletei” și a celei de-a 25-a aniversari a Neutralității Permanente al Turkmenistanului.

La plimbarea cu bicicleta au participat studenți turkmeni care studiază în România, reprezentanti al Ambasadei și reprezentantul Green Revolution.

In deschiderea evenimentului, Ambasadorul Turkmenistanului în România, A. Annayev, a tinut un discurs, in care a mentionat că se depun eforturi mari in Turkmenistan, sub conducerea Președintelui Gurbanguly Berdimuhamedov, pentru dezvoltarea mișcării de educație sportivă și fizică, pentru a construi o cultură sociala ecologică a societății, pentru a dezvolta cooperarea între state și popoare în acest domeniu. De asemenea, seful statului a mentionat ca, la inițiativa Turkmenistanului din 12 aprilie 2018, la Adunarea Generală a ONU, a fost adoptata o rezoluție privind data de 3 iunie ca fiind “Ziua Mondială a Bicicletei”.

De asemenea, Razvan Nastase, managerul de proiect al “I’Velo, de la “Green Revolution”, a declarat, în discursul său, că inițiativa Turkmenistanului a jucat un rol important in adoptarea “Zilei Mondiale a Bicicletei” în apropierea dintre oameni. În același timp, a mentionat si  oportunitățile de cooperare între “Green Revolution”și partea turkmenă.