De la izbucnirea epidemiei de Covid-19 în România, Ambasada R.P. Chineze la București a fost întotdeauna preocupată de sănătatea și siguranța studenților chinezi care studiază în România și a personalului didactic chinez din cadrul Institutului Confucius, de asemenea a comunicat cu cetățenii chinezi furnizând informațiile necesare și directive de protecție, a răspuns activ la epidemie prin distribuirea materialelor de protecție și prin alte mijloace, reprezentând implementarea practică a patriei în îngrijirea profesorilor și studenților chinezi aflați în România. La începutul epidemiei, Ambasadorul Jiang Yu a făcut o vizită specială la căminele Universității din București pentru a vizita studenții chinezi, le-a trimis măști și alte materiale anti-epidemice, a discutat telefonic cu directorii chinezi de la cele 4 Institute Confucius și o sală independentă Confucius din România pentru a înțelege măsurile anti-epidemice și pentru a exprima grija Ambasadei pentru compatrioții din România.

Odată cu dezvoltarea epidemiei în România, a devenit extrem de dificilă achiziționarea echipamentelor de protecție, cum ar fi măștile etc. Ambasada a depus toate eforturile și a distribuit de trei ori ”Pachete de sănătate” ce conțineau măști, tablete efervescente VC, gel de dezinfectare fără spălare și săpun de dezinfectare pentru profesorii și a studenții chinezi din România, manifestând astfel grija și ajutorul pentru aceștia.

Recent, după sosirea în România a „pachetelor de sănătate” din patria mamă, reprezentanții Ambasadei le-au distribuit cât mai curând posibil și le-au trimis imediat profesorilor și studenților. Pentru a reduce riscul ca profesorii și studenții să fie infectați în transportul public, reprezentantul departamentului de învățământ din cadrul Ambasadei a livrat a doua zi „pachetele de sănătate” la ușă către studenții și profesorii chinezi din București, cei din afara Bucureștiului vor primi „pachetele de sănătate” trimise prin poștă în următoarele zile.

Profesorii și studenții chinezi din România spuneau că patria mamă a trimis ”pachete de sănătate” care au parcurs o distanță de mii de kilometri, Ambasada Chinei a lucrat neobosit pentru a le distribui, această căldură și grijă le-a liniștit starea interioară și le-a consolidat încrederea în depășirea epidemiei.