Este ALERTĂ în județul Ilfov și oamenii sunt uluiți, de-a dreptul, dar și foarte îngrijorați!

Totul după ce un… urs, ar fi fost văzut în pădurea Scroviștea. Edilul din Ciolpani a anunțat Ocolul Silvic și Garda Forestieră și le-a cerut oamenilor, într-o postare pe Facebook, să fie precauți și să anunțe Poliția și Primăria, dacă zăresc animalul. 

Primarul localităţii Ciolpani, Bogdan Călin, a declarat vineri la Digi24 că prezența ursului a fost semnalată joi, în jurul orei 16:00, de personalul de la Unitatea Militară Scroviștea, care ar fi zărit ursul – un pui – pe camerele de monitorizare. „Astăzi, în jurul orei 10:00, am fost anunțat de un paznic de vânătoare dintr-o altă zonă, situată în proximitatea Palatului Scroviștea, la granița Ciolpaniului cu Snagovul, că a văzut același pui de urs, ceea ce înseamnă că cel mai probabil, în cursul nopții a migrat din pădurea Scroviște în pădurea Snagov”, a precizat Bogdan Călin.

De luat în seamă ar fi însă faptul că atât autoritățile cât și localnicii susțin că în această zonă niciodată nu s-a mai întâmplat ca să fie văzut un urs. Hai, mai trec căprioare, mai sar iepuri, mai sunt și vulpi…. dar urși niciodată!

 Pe 16 iunie, edilul posta următorul anunț:

„AVERTISMENT!

Am fost anuntați de către Ocolul Silvic și Garda Forestieră că pe raza comunei, în pădurea Scroviștea se afla un urs care ar putea fi periculos și care s-ar putea îndrepta catre satul Piscu, zona Hereasca.

Vă rugăm să fiți precauți și în cazul în care îl vedeți, anunțați organele de poliție și Primăria”.

 Ulterior, vineri la amiază, primarul revenea cu o nouă informare:

„AVERTISMENT!

Am fost anuntați că ursul văzut ieri, se află acum între Hanul Vlăsiei și Palatul Snagov, în parcelele padurii 26-27.

Vă rugăm să fiți precauți!”

Imaginile au fost suprinse de camerele video ale unei unități militare din zonă.

 Foto: ziare.com