Conform unei informări transmise de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă  a unui liceu din Pitești, judetul Argeș, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. dr „Matei Balș” din București, în dimineața zilei de 15 mai 2019.
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, DSP Argeș a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situații, conform metodologiei stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.
Astfel, au fost stabiliți contacții direcți și a fost administrată  chimio – profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice și personal  auxiliar, precum și pentru  alți 2 contacți din familie.
De asemenea, în unitatea de învățământ au fost instituite măsuri de curățenie și dezinfecție.
Recent, o elevă din București a sfârșit tragic fiind diagnosticată tot cu meningită meningococică. Un caz similar s-a înregistrat și la Iași, victima fiind acolo, o elevă de 15 ani.

foto: ziare.com

O pacientă în vârstă de 16 ani, elevă din Pitești, judetul Argeș, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Institutul Național de Boli Infecțioase  Prof. dr „Matei Balș” din București.