Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a găzduit marți, la Palatul Victoria, în prezența viceprim-ministrului Kelemen Hunor, lansarea studiului realizat de partenerii noștri de la Ambasada Sustenabilității, “România Cu Un Singur Chip – Partea A II-A”.

„Datele arată că rata de părăsire timpurie a școlii în România este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar 1 din 5 tineri nu este încadrat în câmpul muncii și nici nu urmează cursuri.

Doar 28% din populație are competențe digitale de bază, cea mai mică rată din UE.

Sunt cifre pe care nu le putem ignora. Avem decalaje semnificative între mediul urban și rural pe mai multe domenii iar studiul lansat astăzi ne pune față în față cu situația actuală. Important este că știm de unde începem să construim.

Cunoaștem direcția trasată prin Agenda 2030 și țintele sale. Avem Strategia de Dezvoltare a României 2030, avem Planul de Acțiune și suntem toți motivați, atât mediul public cât și cel privat și întreaga societate civilă pentru a consolida o Românie Durabilă.

La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Institutului Național de Statistică și profesori academicieni”, transmit reprezentanții Departamentului de Dezvoltare Durabilă.

… Interesează pe careva?!?!

foto: Facebook, ziare.com