Grupul de Comunicare Strategică anunță: 27 de persoane – 17 cadre medicale și 10 pacienți – de la Spitalul Universitar de Urgență București au fost confirmate cu coronavirus.

Autoritățile mai susțin că în urma anchetei epidemiologice a DSP au fost convenite măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului, astfel că cei 10 pacienți au fost transferați către spitalele din Capitală care gestionează cazurile de COVID-19.
Managerul Spitalului Universitar de Urgență București a precizat că au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane – 17 cadre medicale și 10 pacienți, dipă cum a transmis marți seară GCS.

Din Spitalul Universitar s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultatele. Testarea a fost declanșată în data 22 martie, în rândul personalului medical și al pacienților, observându-se „o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB”.

„Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă”, a transmis GCS.

27 de persoane – 17 cadre medicale și 10 pacienți – de la Spitalul Universitar de Urgență București au fost confirmate cu coronavirus.