Virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă ACUM o „urgenţă de nivel global”

Virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă ACUM o urgenţă de nivel global. Anunţul a fost făcut joi seară de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei.

. Anunţul a fost făcut joi seară de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei.

„În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent”, a declarat joi seară Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva.

IMPORTANT: Deși unele surse anunțau vineri (31 ianuarie) dinineață 113 decese în China, totuși agențiile de presă internaționale tranmsit: „Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 171 de decese generate de coronavirus şi 8.137 de cazuri confirmate”.

Virusul s-a extins în cel puţin alte 18 ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

Peste 600 de europeni aflați în prezent pe teritoriul Chinei au depus deja solicitări pentru repatriere.

În Marea Britanie au fost confirmate, vineri, primele două cazuri de coronavirus, relatează BBC. (Este vorba de membrii aceleiași familii).

Ar mai fi de știut, de exemplu, că un avion cu 83 de cetățeni britanici și 27 de persoane de alte naționalități a părăsit vineri dimineață orașul Wuhan din China, centrul epidemiei de coronavirus.

Și în Italia se pare că au fost confirmate cel puțin 2 cazuri.

*Coronavirusurile sau coronavirinele (Coronavirinae, numite și Orthocoronavirinae), abreviat CoV, este o subfamilie de virusuri (din familia coronaviridelor) cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule (peplomere), foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.