MĂSURI DRASTICE: Peste 50.000 de oameni din 10 oraşe din Italia, dintr-o regiune plină de români, în carantină din cauza epidemiei de coronavirus.

Autorităţile italiene au organizat o reuniune de urgenţă, după anunţul primului european ucis de coronavirus. Dealtfel, cifrele date publicităţii sunt extrem de îngrijorătoare: în momentul de față, în Italia, peste 50.000 de persoane se află în carantină.

Potrivit informațiilor oficiale, primul european răpus de coronavirus este Adriano Trevisan, un bărbat care a murit la 78 de ani, după ce a petrecut 10 zile într-un spital din Schiavonia, oraş situat în provincia Padova, după cum a informat observator.tv .

Se pare că ar fi vorba, totuși, posibilitatea ca zecicetățeni din Italia să fie numărați în rândul celorcontaminați cu coronavirus; majoritatea ar fi în Lombardia, ceea ce a dus la trecerea în carantină a peste 50.000 de oameni, în special în provincia Lodi.

Potrivit sursei citate,  presa italiană susţine că doar pacientul de 38 de ani, internat în spital, ar fi a intrat în contact, de la primele semne ale îmbolnăvirii, cu cel puțin 120 de colegi de muncă, 70 de medici şi membri ai unor unităţi spitaliceşti şi 80 de rude şi prieteni apropiaţi.

Şcolile din Cremona, oraş cu peste 70.000 de locuitori, au fost închise, considerându-se că cei mici sunt cei mai expuşi la îmbolnăvire.

În Milano şi Piacenza au fost stabilite două locaţii cu peste 180 de locuri disponibile pentru a găzdui persoanele îmbolnăvite şi care trebuie izolate.

* Până vineri dimineață, la nivel mondial, fuseseră confirmate clinic și cu laboratorul 76.717 de cazuri de îmbolnăvire. Numărul deceselor era de 2.247.

foto: ziare.com

MĂSURI DRASTICE: Peste 50.000 de oameni din 10 oraşe din Italia, dintr-o regiune plină de români, în carantină din cauza epidemiei de coronavirus.