Vești de la primarul general al capitalei, Nicușor Dan:

„Am semnat ieri protocolul de colaborare dintre Primăria Municipiului București, Consiliul Județean Ilfov și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru construirea celor 10 drumuri radiale care vor face legătura dintre Capitală și viitoarea autostradă de centură. Pentru a rezolva problemele globale ale traficului din București este nevoie de soluții mari, integrate. Cele 10 radiale împreună cu șoseaua de centură și autostrada de centură constituie o astfel de soluție. Trenul metropolitan este o astfel de soluție.

Cele 10 drumuri radiale, care vor avea în total 96 de kilometri, vor asigura un flux rapid de transport între București și localitățile limitrofe, precum și conexiuni cu marile bulevarde care există în Capitală. Traficul la intrările și ieșirile orașului nu se va mai înghesui pe cele câteva șosele care leagă acum Bucureștiul de țară, ci se va distribui mult mai bine, contribuind inclusiv la buna utilizare a autostrăzii de centură.

Aceste drumuri radiale vor aduce dezvoltare economică pentru București și pentru Ilfov. Estimarea este 2024 pentru finalizarea studiilor și începerea lucrărilor și 2026 finalizarea lucrărilor”.