595 de școli se vor deschide conform scenariului galben, cu o parte din elevi la școală și o altă parte acasă, online.

24 de școli din București vor începe cursurile exclusiv online, conform scenariului roșu, au decis joi, 10 septembrie, cei din Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Prefectura Capitalei.

DE PRECIZAT: Până în momentul de față, în capitală s-au îmbolnăvit, de la începutul pandemiei, 13.027 bucureșteni!

*5 dintre aceste școli nu se deschid din cauză că s-au înregistrat cel puțin trei cazuri de Covid. Potrivit autoritităților, La cele cinci școli care vor face cursuri exclusiv online s-au înregistrat cel puțin 3 cazuri de coronavirus, astfel că primele două săptămâni toți elevii vor învăța de acasă. 

Este vorba, concret, despre: Școala gimnazială specială pentru deficienți de vedere (Sectorul 2); Școala Profesională Specială nr3 (Sectorul 2); Școala Gimnazială Specială nr3 (Sectorul 4),Școala Gimnazială „I.G. Duca” (Șoseaua Panduri nr 42) și Școala gimnazială Nr 156 (Str. Dealului Țugulea Nr 35).

Autoritățile precizează că, în cazul celorlalte 19 școli (Vezi foto) care rămân închise este vorba de probleme tehnice, lucrări de reabilitare și reparații care nu au fost terminate.

La nivel național, 6116 școli încep cursurile în scenariul verde, 2711 în scenariul galben și 101 în scenariul roșu (exclusiv online). Rămâne, însă, de văzut ce se va întâmpla în cazul în care brusc se agravează sau, dimpotrivă, se ameliorează situația epidemiologică, mai ales că nu doar pentru copii, dar și pentru profesori și chiar pentru părinți aceste schimbări vor avea un anume impact și poate că un rol major îl au consilierii școlari,… aceia… puțin care sunt!