Adobe Photoshop se află în topul celor mai importante instrumente de editare grafică. Este folosit atât de profesioniști, cât și de începătorii dornici să-și perfecționeze abilitățile. Totuși, în contextul în care industria creativității este atât de volatilă, tendințele se schimbă cu rapiditate.

În 2024, aplicația vine cu actualizări și funcționalități care sporesc atât calitatea rezultatelor finale, cât și eficiența modului de lucru. Ești curios să afli ce oferă nou o licență adobe? Rămâi până la final și descoperă de ce ar trebui să o instalezi.

Expansiunea generativă – o funcționalitate bazată și pe inteligența artificială Adobe Firefly

Inteligența artificială nu putea lipsi din ecuație – mai ales că e vorba de manipularea fotografiilor și editarea grafică a celor mai fine detalii. Dacă nu mai vrei să pierzi mult timp pentru lucrările profesionale sau pur și simplu vrei să optimizezi procesu, acum ai soluția ideală.

Expansiunea generativă este o alternativă revoluționară în domeniu, tocmai pentru că permite crearea de imagini pe baza descrierilor text. Cum funcționează? E simplu – utilizatorul tastează ce trebuie să conțină fotografia, iar Adobe Firefly va crea rezultatul dorit în doar câteva secunde. De asemenea, sunt și alte modificări pe care le poți face și anume:

  • Adăugarea sau eliminarea obiectelor,
  • Schimbarea fundalului și a stilului,
  • Setarea luminozității și contrastului.

Mai simplu, mai eficient și mai rapid, mai ales pentru cei care sunt nevoiți să gestioneze proiecte ample și de o complexitate ridicată.

Actualizare pentru sistemul de eliminare – Remove Tool

N-ai ales încă o licență adobe photoshop? Acum e cel mai bun moment să o faci. Fotografiile pot fi manipulate mult mai ușor tocmai datorită îmbunătățirii funcțiilor Content Aware Fill și  Object Selection Tool. În 2024, utilizatorii pot alege să păstreze umbrele și detaliile fine ale elementelor eliminate pentru a obține un rezultat mai natural. De asemenea, procesele de ștergere și retușare sunt mult mai precise. Nu mai e nevoie să pierzi ore întregi pentru a conferi imaginii un aspect nou.

Ochiul unui expert observă tot, dar trebuie să ai la îndemână și instrumentele potrivite. Există inclusiv efecte optimizate cu ajutorul inteligenței artificiale care te pot ajuta să aduci imaginea la o versiune cât mai aproape de perfecțiune.

Îmbunătățirea instrumentului Gradient

Îți place să aduci tușa personală fiecărui proiect de editare grafică? Gradient Tool îți permite să îmbini culorile pentru a obține o paletă cromatică personalizată. Iată care sunt cele mai noi modificări:

  • Secțiunea de editare a fost îmbunătățită și are o interfață mai intuitivă. Îți va fi mult mai ușor să setezi nuanțele, chiar și atunci când e vorba de combinații ieșite din comun.
  • Indicatorul de opacitate a fost actualizat pentru a conferi o reprezentare cât mai bună a gradientului chiar atunci când este aplicat.
  • Funcția Feathering a fost rafinată – ceea ce înseamnă că acum poți face tranziții mult mai realiste între culori. De asemenea, poți sublinia mult mai bine zonele din imagine.

În mod clar nu ai cum să accesezi toate funcționalitățile dacă nu optezi pentru achiziția unei        licențe software. Este o modalitate mult mai bună de a asimila informațiile, dar și de a conferi imaginilor calitatea de care au nevoie. Dacă încă îți faci probleme în ceea ce privește procesul de învățare, află că există tutoriale și videoclipuri interactive. În plus, designul platformei a fost actualizat tocmai pentru a susține productivitatea și a asigura o experiență facilă de navigare.

Proiectele tale vor arăta mult mai bine cu ajutorul noilor funcții Adobe Photoshop. Nu-ți rămâne decât să descarci o licență validă și să te apuci de lucru. În cazul în care simți că nu poți ține pasul cu toate actualizările, ai la dispoziție o secțiune de suport.

Investește în instrumentele care te pot ajuta să faci performanță! (P)