La data de 21 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au organizat o acțiune, în cadrul căreia au descoperit un colet cu cannabis. Persoanele bănuite ar fi introdus în România, o cantitate de cannabis, ce urma să fie comercializată către consumatori din București.

Acțiunea de prindere în flagrant delict a fost sprijinită de polițiști de investigații criminale din Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, fiind oprit în trafic un autoturism, cu care se deplasau două persoane, care ar fi ridicat coletul cu aproape 4 kg. de cannabis, de la o… firmă de curierat.

Tot ieri, a urmat o altă acțiune de prindere în flagrant delict, în București, fiind identificat destinatarul final al coletului.

De la acesta, au mai fost ridicate alte 500 de grame de fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect și miros specific de cannabis, un grinder, un cântar electronic de precizie, 2 bong-uri, 3 telefoane mobile și alte substanțe și fragmente vegetale.

Procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, față de cele 3 persoane cercetate în dosarul penal. În cursul zilei de joi, doi dintre cei în cauză urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare la domiciliu, iar față de al treilea cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru comiterea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

Precizare: Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăți