Având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile, precum și prognoza meteo pentru perioada următoare, Poliția Locală Sector 2, Serviciul Ordine Publică, a intensificat acțiunile de căutare și identificare a oamenilor străzii.

Și, totuși, de năpăstuiți ar trebui să avem grijă tot timpul. Și în zilele cu soare sau cu ploaie… oamenii ăștia tot suferă și… tot n-au un acoperiș și-un colț de pâine!

În parcurile sectorului 2, în diverse scări de bloc sau pe străzi au fost găsite mai multe persoane fără adăpost care au fost preluate în vederea includerii lor în programe sociale.

Poliția Locală Sector 2 a răspuns la câteva apeluri în cursul nopții care sesizau prezența în stradă a unor persoane fără adăpost.

Primul apel, potrivit căreia, în scara blocului de pe Șoseaua Colentina nr. 2 este un om al străzii, a fost preluat de agenții Serviciului de Ordine Publică, care au solicitat un echipaj al Ambulanței București pentru o evaluare de specialitate și a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon.

La ultimele apeluri la care s-au deplasat agenții de poliție locală, persoanele găsite și identificate au refuzat suportul serviciilor de asistență socială sau transportul într-un centru social. Din păcate unele din persoanele care locuiesc pe stradă nu se pot adapta vieții urbane și refuză ajutorul instituțiilor de specialitate. Asta, însă nu înseamnă că trebuie lăsați acești oameni de izbeliște sau, Doamne ferește, lăsați să moară-n drum ori prin canalele pe unde stau în condiții absolut de neimaginat.