În zilele de 26 și 27 august, Mihai Mălaimare va susține ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca – teatru pe care l-a înființat în 1990, împreună cu Anca Florea. Cunoscutul actor și regizor va susține one man show-ul ”Actorul” în aer liber, în stradă – acolo unde Masca a și început să joace încă de la înființare. Reprezentațiile vor avea loc pe Calea Victoriei (zona Muzeul Național de Istorie) de la ora 19:00. Accesul este gratuit.

”ACTORUL meu se întoarce pentru ultima dată pentru că îmi era dor de scenă, așa cum o știam eu, așa cum am învățat eu să o iubesc”. Mihai Mălaimare sărbătorește pe scenă împlinirea vârstei de 73 de ani, alături de celebrarea a 50 de ani de teatru și 33 de ani de Masca

După 33 de ani, cei doi oameni care au înființat în 1990 Teatrul Masca – Mihai Mălaimare și Anca Florea – se retrag din instituția căreia i-au trasat discursul estetic și traseul artistic în toți acești ani.

De-a lungul timpului, Masca s-a impus nu numai ca un altfel de teatru care a oferit bucureștenilor singura stagiune neîntreruptă de spectacole gratuite outdoor (1990-2023), dar și prin dăruirea și talentul puse în slujba artei dramatice, impunându-se atât în țară, cât și în străinătate drept un veritabil ambasador al culturii românești (Administrația Prezidențială). Teatrul Masca a fost decorat cu Ordinul ,,Meritul Cultural”, Categoria D (Arta Spectacolului) în grad de Cavaler (2010) și Ofițer (2015).

La despărțirea de teatrul care a fost mulți ani sinonim cu propriul nume, Mihai Mălaimare își va sărbători ziua de naștere jucând outdoor one man show-ul ACTORUL, acesta fiind ultimul său spectacol la Teatrul Masca. Cele două reprezentații (26 și 27 august) reprezintă o ultimă apariție pe scenă a lui Mihai Mălaimare, în calitate de actor al Teatrului Masca.

„Eu… după ce s-a tot scris că-i interpretez pe alții, m-am decis să mă interpretez pe mine însumi.”

Spectacolul ACTORUL, un one man show, pe un text de Mircea Dinescu, reprezintă declarația de dragoste a actorului pentru teatru, cu gustul dulce și amar al scenei.

Reprezentațiile vor avea loc în zilele de 26 și 27 august, de la ora 19:00 pe Calea Victoriei (la Muzeul Național de Istorie), în cadrul proiectului Străzi deschise, București – Promenadă Urbană, 2023.

Evenimentul „𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̧𝐭𝐢, 𝐏𝐫𝐨𝐦𝐞𝐧𝐚𝐝𝐚̆ 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚̆” este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti , prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București  alături de ARCUB  – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS  – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București

Accesul la spectacole este gratuit.