„Urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Municipiul Timișoara, comisarii GNM CJ Timiș au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timișoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localității, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă: starea de salubrizare în Municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipspsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați.

Pentru neconformitățiile constatate comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sanctiune contravențională, în valoare de 60.000 de lei, conform art. 96 alin (2) pct. 3 din OUG 195/2005 cu modificările și completările ulterioare și au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiș a unui grafic de salubrizare pe străzi”, au scris, pe contul de socializare al instituției, reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș.

La rândul său, Primăria Timişoara a transmis joi, printr-un comunicat oficial, declarația administratorului public, Matei Creiveanu, cu privier la faptul că actualele contracte de salubrizare, moştenite de la vechea administraţie, împiedică Primăria Timişoara să ia măsuri mai drastice.

Administratorul public spune că amenda de 60.000 de lei, de la Garda de Mediu Timiş va fi plătită, dar va fi imputată firmelor de salubrizare.

„Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timişoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curăţenia oraşului. Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curăţenia oraşului. Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfăşurate în trecut împreună cu Poliţia Locală şi inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deşeuri pe domeniul public şi care s-au soldat inclusiv cu confiscarea maşinilor celor care au încălcat cu bună ştiinţă legea”, a declarat Creiveanu.

Timișoara a fost, este și trebuie să rămână unul dintre cele mai frumoase orașe din România și din Europa.

foto: Garda de Mediu Timiş