Dl. Aurelian Gogulescu, in calitatea sa de Vicepresedinte, a reprezentat Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) la FORUMUL ECONOMIC MACEDONIA DE NORD – ROMANIA, ce s-a desfasurat miercuri, 30 iunie a.c., la Skopje.

Cu aceasta ocazie, Dl. Aurelian Gogulescu a semnat Acordul de Colaborare dintre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera Economica a Republicii Macedonia de Nord, care a fost reprezentata de Dl. Antoni Peshev, CEO.

„Macedonia de Nord este o țară cu un mare potențial de dezvoltare, iar realizările recente pe scena internațională a diplomației și politicii vin ca o confirmare a acestui fapt. CCIR își exprimă întreaga disponibilitate pentru a oferi, în limitele competențelor sale, sprijinul necesar organizațiilor de afaceri din Macedonia de Nord pentru îndeplinirea pașilor necesari din cadrul procesului de aderare, valorificând experiența anterioară a României. Acordul de Cooperare va promova schimbul de bune practici legate de strategiile de promovare a oportunităților economice și comerciale pe care ambele țări le pot oferi, cu accent pe sectoarele industriale cheie ale celor două state, precum: energie, infrastructură, transporturi, IT&C și industria alimentară”, a declarat vice-președintele CCIR, dl. Aurelian Gogulescu.

La eveniment au mai participat ES Doamna Monica Axinte – Ambasadorul Romaniei la Skopje, reprezentanti ai Ministerului de Externe al Republicii Macedonia de Nord, Dl. Tiberiu Andrioaiei – Vicepresedintele UGIR, insotit de o delegatie de oameni de afaceri, Decanul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi, Directorul Centrului Balcanic din Romania, precum si reprezentanti ai unor companii nord-macedonene.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Macedonia de Nord însuma 301,9 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 96 de companii nord macedonene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 246.546  euro.