INCIDENT GRAV: Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar circulaţia feroviară este închisă încă de la miezul nopţii. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă pe rută deviată, anunță reprezentanții CFR Călători.

„Magistrala 800, în zona de triaj din stația CF Fetești/IL – un tren mărfar încărcat cu fier vechi a colizionat un tren marfar încărcat cu ciment. Potrivit datelor de primă sesizare, două persoane au suferit leziuni (mecanicul de locomotivă a suferit răni în zona capului și a plecat de la locul accidentului, iar șeful de tren a suferit leziuni minore). Coliziunea s-a soldat și cu avarii la mai multe vagoane și la locomotiva trenului ce a colizionat din spate, firele de înaltă tensiune fiind avariate. Circulația feroviară este oprită”, au transmis, la rândul lor, reprezentanții Poliției Române.

Cei de la CFR precizează că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depățit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Unul dintre trenuri era încărcat cu fier vechi, iar celălalt, cu ciment.

Din primele informații se pare că mecanicul unuia dintre trenuri ar fi adormit și a intrat în celălalt tren, care era staționat.

Potrivit ISU Ialomița, accidentul feroviar a avut loc la Fetești, cu puțin înainte de miezul nopții.

***Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat într-o intervenție televizată că acest accident foarte grav, care a blocat și întârzie mult trenurile spre/dinspre Litoral în plin sezon, ar fi fost cauzat de probleme grave ale unuia din conductorii de locomotivă :”Înțeleg ca a adormit în timpul mersului și că ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice. E foarte grav ce s-a întâmplat”.

CFR SA transmite că se vor înregistra întârzieri în circulaţia trenurilor spre şi dinspre Litoral, urmare producerii acestui eveniment, precizând că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorilor de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei pe Magistrala 800.

foto: Federația Sindicatelor Mecanicilor de Locomotivă