Unul dintre cei mai vechi si experimentati jurnalisti din presa economica romaneasca s-a stins din viata. Iuliana Roibu a fost redactor „Cu demnitatea și discreția pe care i le știu toți cei care o cunosc, Iuliana a plecat dintre noi.

Cei care vor să o conducă pe ultimul drum o pot face marți, 12 ianuarie, la ora 12, la Cimitirul Bellu.

Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook.

Și-a început cariera ca jurnalist imediat după ce a absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Subiectul ei de licență s-a axat pe „Rolul presei în crizele economice”, vizând modul în care ziarele pot să amplifice efectele crizei asupra afacerilor și atitudinii oamenilor de rând. De asemenea, aceasta a studiat Științele Sociale în cadrul Colegiului Green Templeton (Oxford, Marea Britanie), fiind membră a Institutului Reuters pentru Studii Jurnalistice, scrie capital.ro.

„Sunt fericită că am fost mamă, fiică, soră, soție și prietenă.Vă mulțumesc că ați fost familia mea. Vă iubesc!”

În 2001 s-a angajat la Ringier ca jurnalist de business pentru Evenimentul Zilei.

Iuliana Roibu avea ani buni de experiență în mass-media, media publishing și comunicare, în companii precum Mediafax, Pearson PLC, Pro TV, Publimedia, Ringier și aproape patru ani de antreprenoriat.

În mass-media, aceasta a lucrat o bună perioadă la revista Business Magazine, unde a ajutat la crearea strategiei editoriale și coordonarea echipei. Aici, ea a intervievat numeroși oameni de afaceri proeminenți și CEO și a scris mai mult de 60 de articole de copertă pentru revistă.

În octombrie 2004, Iuliana Roibu, atunci ziarist la Evenimentul Zilei, şi-a cumpărat într-o zi de luni Ziarul Financiar, care tocmai lansase şi distribuise primul număr din revista Business Magazin.

„O citeam şi nu-mi venea să cred că este o publicaţie editată în România. Din acel moment şi până am ajuns să fac parte din echipa care o edita, a trecut mai puţin de un an. 1 august 2005 a fost prima mea zi de lucru la Business Magazin după ce urmărisem fiecare număr. De la început luasem decizia că vreau să lucrez cu echipa care a lansat un produs pe singurul tipar de jurnalism asa cum îl ştiam eu. 

Mulţi credeau că revista a apărut pe piaţă înaintea timpului ei, dar timpul a demonstrat că a apărut exact la momentul potrivit…”.

Aşa a scris pe 30 septembrie 2012, Iuliana Roibu în articolul „Scurt tratat despre excelenţă”. Citeste mai departe pe zf.ro

Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

Foto: Business Magazin