În perioada 8-9 decembrie 2020 va avea loc cea de-a III-a ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România , care în acest an este organizat în format online, din cauza măsurilor impuse în contextul pandemiei.

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, continuă seria Târgurilor de Carieră Feroviară în România cu ediţia a III-a, propunându-și să le ofere tuturor persoanelor interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu șansa de a intra în contact direct cu angajatorii.

La eveniment, care se bucură de colaborarea cu câteva instituții de învățamânt cu profil tehnic, și-au anunțat prezența până în acest moment 8 companii.

Participanții la acest eveniment vor găsi oferte atractive şi vor avea posibilitatea de a interacționa cu cei mai activi şi importanţi angajatori de pe piaţă. Organizarea târgului vine ca un demers de rezolvare a problemelor cu forța de muncă din domeniul feroviar și al transportului pe șină în general.

Evenimentul le oferă candidaților posibilitatea unei cariere feroviare, propunând atât locuri de muncă, cât și stagii de practică și oferte de cursuri de calificare. Domeniul feroviar oferă o stabilitate a locurilor de muncă prin însuși specificul său: nu sunt proiecte cu durată limitată de execuție (cum este cazul constructorilor sau al proiectanților) și reprezintă un domeniu de viitor, în condițiile eforturilor depuse la nivel european pentru trecerea la moduri de transport ecologic.