Mutarea intr-o locuinta noua este in egala masura captivanta si ingrijoratoare. Vrei ca totul sa fie perfect, de la locatie, aspect pana la facilitati si, desigur, pretul achizitiei. Dar inainte de a-ti gasi apartamentul de vis si de a semna un contract, exista cateva intrebari cruciale la care trebuie sa raspunzi. Iti poti permite cu adevarat? Ce taxe suplimentare exista la tranzactionare? Ai infrastructura pentru a ajunge usor la serviciu sau ai in apropriere o scoala sau gradinita?

Cu atat de multe detalii de luat in considerare, poate fi usor sa pierzi oferte bune. Asadar, iti vom oferi un ghid pentru a gasi apartamentul ideal.

1. Concentreaza-te pe locatie

Locatia este probabil cel mai important aspect de luat in considerare inainte de a-ti lua o proprietate. Daca doresti sa fi in apropierea locului de munca, a unei anumite scoli sau sa fii langa familie, analizeaza daca de la apartament se poate ajunge usor cu masina sau transportul public.

De asemenea, este important de luat in considerare si traficul potential al zonei in timpul orelor de varf. Un drum pe care il faci in 10 minute fara blocaje in trafic, ar putea fi de fapt mult mai lung in orele de dimineata si seara. Anunturile de vanzare a apartamentelor sunt exagerate uneori, la cat de aproape este se afla fata de locurile importante, fara a se mai specifica traficul. Pentru a fi sigur, cel mai bine este sa verifici cu Google Maps si vezi diferite trasee, la anumite ore, iar Google va lua in considerare traficul obisnuit pentru acea zona.

2. Gaseste stilul ideal

In functie de dimensiunea si structura unui apartament sau a unei case, amenajarile pot fi complet diferite. Chiar si in acelasi complex, viitorii proprietari ar putea gasi stiluri variate, la aceeasi suprafata. Unele pot include dressinguri si spatii de birou, in timp ce altele sunt fara zone mici, astfel linvingurile sau dormitoarele sunt mai mari. Este important sa stabilesti de la inceput daca un aspect va functiona sau nu cu stilul tau de viata.

Daca lucrezi de acasa, cauta o locuinta cu loc desemnat pentru un birou. Daca iti place sa ai oaspeti si sa dai petreceri, cauta un living generos.

3. Evalueaza spatiul

Cand vizualizezi proprietati, ia-ti notite pentru a inregistra detaliile proprietatii.

Este nevoie de imbunatatiri? Mobila trebuie schimbata, in cazul in care este inclusa in vanzare? Te poti muta imediat dupa finalizarea tranzactiei?

Cel mai bine este sa faci si poze cu ce observi. Si cand vine vorba de reparatii sau imbunatatiri, comunica-i si proprietarului sau agentului, poate pretul se negociaza in favoarea ta.

4. Ia in considerare facilitatile

Ce este important pentru tine atunci cand achizitionezi o locuinta? Iti doresti o masina de spalat sau mobila in tot apartamentul? O sala de sport, locuri de parcare suplimentare sau magazine in jur?

Vezi toate avantajele si intereseaza-te de costurile intretinerii. Toate sunt informatii importante de luat in considerare atunci cand este vorba de o investitie asa mare. La rata lunara se vor adauga cateva sute de lei, in functie de administratie.

5. Intreba-te dacaiti poti permite cu adevarat

Asta mare dilema. Inainte de a semna un contract de vanzare-cumparare, compara proprietatile invecinate. Pretul este similar cu alte locuinte din zona? Daca este putin mai scump, include facilitati care il fac sa merite? Apoi, este important sa te intrebi daca iti poti permite sau nu, o rata bancara. Ai economii pentru a acoperi rata bancara si celelalte cheltuili in cazul in care ti-ai pierdut slujba sau ai suferit un accident? In timp ce evalezi costul, bugetul si celelalte cheltuieli lunare, ia in calcul si adaugarea unui coleg de apartament, asta daca nu esti casatorit.

6. Nu ezita cu decizia

Cand incepi cautarea pentru achizitionare, fi pregatit sate misti rapid. Proprietatile vin si pleaca imediat. Asta inseamna ca atunci cand gasesti locul ideal, te poti muta chiar si in 2 saptamani, sau mai repede daca ai toti banii cash.

Asa ca inainte de a incepe cautarea apartamentului, cel mai bine este sa ai numarul unei firme de mutari si cutii pentru depozitare, sa nu fii luat prin suprindere.

7. Inainte de a semna, citeste foarte bine

Odata ce ati gasit proprietatea potrivita si ai ajuns la etapa semnarii contractului, citeste toate detaliile prevazute in document. Inainte de a semna, asigura-te ca intelegi pe deplin tot contractul.

Acum ca stii ce ai de facut pentru a-ti gasi locul de vis, incepe sa cauti.

Daca doresti sa-ti usurezi munca, alege o agentie imobiliara de incredere, care sa te ajute in cautari, sa-ti prezinte proprietati pe gustul si cu cerintele tale.