Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, vorbește depsre preocuparea autorităților privind reducerea numărului de mașini în trafic în Regiunea București-Ilfov.

De aceea, am solicitat METROREX să analizeze posibilitatea ca parcarea de la Străulești să fie folosită gratuit de bucureștenii, ilfovenii și de alți călători care vor să folosească metroul pentru a se deplasa în capitală. Parcarea va fi gratuită pentru toți cei care achiziționează abonamente lunare sau anuale de metrou. Acest lucru va fi posibil începând din luna martie, pentru o perioadă de 3 luni, dar va putea fi permanentizat, dacă măsura se va dovedi eficientă”, transmite oficialul.

Reprezentatul ministerului anunță, de asemenea, că METROREX va implementa un proiect pilot, care va consta în accesul gratuit în parcarea de tip Park & Ride din Terminalul Multimodal Străulești.

Parcarea este amenajată pe 3 etaje, dispune de 660 de locuri, 3 lifturi, 11 automate de plată și o casierie. Conducătorii auto care doresc să-și parcheze mașinile aici trebuie să știe că au acces în stația de metrou Străulești, dotată cu scară rulantă, lift și trotuar rulant. De asemenea, la Terminalul Multimodal Străulești se face legătura cu 2 linii regionale de autobuz, cu o linie de troleibuz și cu 2 linii STB.

Parcarea a fost dată în folosință în noiembrie 2018, însă, momentan, este folosită la doar 10% din capacitate.

METROREX analizează posibilitatea ca parcarea de la Străulești să fie folosită gratuit de bucureștenii, ilfovenii și de alți călători care vor să folosească metroul pentru a se deplasa în capitală.