Esti in cautarea unui butoi de vin? Descopera cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare, inainte de a face o investitie. De exemplu, trebuie sa stii care sunt cele mai bune materiale din care sunt realizate butoaiele, cum trebuie sa fie sistemele de scurgere, dar si ce capacitati ai la dispozitie.

Afla din urmatoarele randuri principalele elemente pe care sa le iei in considerare, pentru a putea alege usor cel mai potrivit butoi!

De ce ai nevoie de un butoi de vin?

Unul dintre primele lucruri la care este recomandat sa te gandesti cand vine vorba despre butoaiele de vin este motivul pentru care ai nevoie de ele. De ce? Pe piata exista butoaie speciale pentru fermentare, pe care le poti utiliza dupa recoltare, atunci cand bautura are nevoie de timp pentru a se transforma intr-un vin delicios, dar si butoaie pentru depozitare, in care poti pastra vinul o perioada indelungata.

Capacitatea potrivita

Nu uita sa iei in considerare si faptul ca butoaiele de vin au capacitati diverse. Incepand de la 20 de litri si pana la 1000 de litri, butoaiele sunt de calitate, permitandu-ti sa le folosesti foarte usor. Ideal este sa investesti in modele micute pentru uz casnic, astfel incat sa le poti manevra cat mai simplu cu putinta. In schimb, daca ai nevoie de butoaie mai mari, atunci trebuie sa te asiguri ca sunt prevazute cu sisteme de scurgere eficiente.

Din ce materiale sunt realizate butoaiele?

Materialele folosite pentru butoaiele de vin conteaza extrem de mult atunci cand vine vorba despre fermentare ori depozitare. De ce? Ele pot influenta gustul si mirosul bauturii. De exemplu, cele mai bune butoaie sunt realizate din lemn. Stejarul si gorunul sunt principalele tipuri de lemn folosite la noi in tara, indiferent daca este vorba despre procesul de fermentare sau despre cel de stocare. Mai mult, despre stejar mai trebuie sa stii ca are capacitatea de a impregna vinului caracteristici organoleptice deosebite.

Printre materialele din care sunt realizate butoaiele se numara si polipropilena sau plasticul. Aceste modele sunt mai putin rezistente decat cele din lemn si le poti utiliza maximum 8 luni, insa sunt foarte usor de gestionat si de curatat.

Nu uita nici de butoaiele din sticla, pe care le poti folosi atat pentru fermentare, cat si pentru stocare. Este vorba despre obiecte rezistente, care te ajuta sa pastrezi vinul in cele mai bune conditii pe termen lung.

Sisteme de scurgere

Sistemele de scurgere conteaza si ele! Daca alegi butoaie de vin mici, de 20 sau 50 de litri, atunci este suficient sa te orientezi catre modelele simple, insa daca investesti in butoaie mari, cu o capacitate de peste 100 de litri, este bine sa te asiguri ca acestea sunt prevazute cu robineti eficienti, pe care ii poti deschide si inchide foarte usor. Verifica si jetul de care ai parte, astfel incat vinul sa curga usor.

RegalFermierul.ro iti pune la dispozitie o gama de obiecte pe care le poti folosi atunci cand ai culturi bogate de vita de vie. De la butoaiele de vin de calitate, pana la hidrofoare, cu ajutorul carora poti asigura necesarul de apa viei sau fertilizanti de top, care iti permit sa intretii pamantul foarte bine, pe toate le poti comanda online. In acest fel, nu mai trebuie sa colinzi magazinele fizice, pentru ca iti primesti coletele acasa!

Date de contact:

E-mail: contact@regalfermierul.ro

Telefon: 0769493825 / 0336 802 328