Poliția Română și Mercury 360 au lansat campania de prevenire rutieră „TRAUME IREPARABILE”. Inițiativa urmărește reducerea evenimentelor rutiere produse din cauza neacordării priorității de trecere pietonilor de către conducătorii de vehicule.
Poliția Română, împreună cu agenția de publicitate Mercury 360, au inițiat campania de informare și de prevenire „Traume ireparabile”.
Proiectul are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere, prin informarea șoferilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier cu privire la consecințele neacordării priorității de trecere pietonilor.
Clipul video pentru promovarea mesajului a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel încât conducătorii de vehicule să conștientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari. În timp ce mașinile se repară și merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate suferă traume fizice și psihice greu sau imposibil de depășit.
Campania a fost lansată joi, 17 octombrie 2019, în București. Șoferii au putut viziona clipul campaniei și au avut ocazia să discute cu o victimă a unui accident rutier.
Clipul de promovare va fi urmat de o serie de testimoniale video realizate cu ajutorul AVAC (Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație), în care mai multe victime ale accidentelor rutiere povestesc despre procesul dificil de recuperare și efectele ireversibile ale traumelor suferite.
În primele 9 luni ale anului 2019, s-au produs 464 de accidente rutiere pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, în urma cărora 58 de persoane au decedat, iar alte 412 au fost rănite grav.

Nu uitați:
– Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;
– Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;
– Adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță;
– Lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare;
– Păstrați o distanță suficientă față de mașina din fața dumneavoastră;
– Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!
Mașinile se repară, oamenii nu!

* Berceni, Militari, Crângași și Pantelimon sunt, potrivit constatărilor poliției, zonele unde se petrec cele mai multe accidente din capitală.

Poliția Română și Mercury 360 au lansat campania de prevenire rutieră „TRAUME IREPARABILE”.

foto: ziare.com