500 de intersectii din Bucuresti ar putea fi sistematizate printr-un proiect integrat de semaforizare, ale carui costuri sunt estimate la 50 de milioane de euro. Primaria va încerca să obțina cât mai mult din această sumă din fonduri europene, iar pentru restul se va asigura finanțare din bugetul local.

“Sistemul de semaforizare din București are nevoie de o abordare integrată, sistematică. De ani de zile se mai pun 2, 3, 5 semafoare într-un an, fără a se rezolva nimic de fapt. Documentația la nivel de studiu de prefezabilitate pentru întregul sistem de semaforizare a fost finalizată de colegii de la ADI Transport Public. Prin urmare, am invitat miercuri, la ora 10, firmele de specialitate la o consultare prealabilă achiziției studiului de fezabilitate. Invitația este deschisă oricărei firme interesate. E important ca studiul de fezabilitate să fie unul profesionist”, a precizat primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, pe pagina sa de socializare.

În urma realizării proiectului vom fi 500 de intersecții semaforizate legate cu serverul central prin fibră optică. De asemenea, se va reconfigura sistemul de semnalizare în mai multe intersecții existente (de exemplu, separarea direcției înainte de virajul la stânga).