Inceperea unei afaceri presupune foarte mult responsabilitati, atat din punct de vedere practic, cat si legal. De aceea este bine de stiut faptul ca poti beneficia de ajutor absolut in ceea ce inseamna etape birocratice.

Incubatorul de afaceri iti ofera servici de infiintare PFA online care sa te scape de grija documentelor, semnaturilor si aprobarilor si sa iti poti desfasura activitatea fara probleme. Totusi, inainte de a pleca la drum, este important sa alegi ce forma de organizare a firmei este cea mai potrivita pentru nevoile tale. De aceea, pe site, vei gasi toate informatiile de care ai nevoie. 

Ce este un PFA?

Daca esti la prima ta afacere, atunci infiintarea unui PFA este cea mai buna alegere. Acronim pentru Persoana Fizica Autorizata, aceasta forma este cea mai simpla si eficienta metoda prin care se pot desfasura activitati economice in raport cu normele legale in vigoare.

PFA-ul este cea mai la indemana forma de a deschide o afacere

Dat fiind faptul ca reglementeaza o activitate relativ limitata, in comparatie cu un SRL, aceasta necesita mult mai putine conditii de indeplinit. Atat timp cat detii o certificare sau o atestare in domeniul in care intentionezi sa activezi, lucrurile sunt foarte simple in ceea ce priveste inregistrarea in Registrul Comertului in calitate de companie functionala.

Nu impune multe costuri adiacente

Spre deosebire de alte modele, PFA-urile nu impun prezenta unei persoane avizate pentru realizarea muncii de contabilitate. Te poti ocupa chiar tu de aceste detalii, ceea ce inseamna un cost in minus. De asemenea, si numarul declaratiilor fiscale este mult mai mic. Pentru a-ti facilita munca, serviciile oferite de Incubatorul de Afaceri includ si programe de facturare si gestiune, pentru care primele 6 luni sunt gratuite.

De asemenea, PFA-ul este ideal in cazul in care vrei sa testezi piata cu o potentiala afacere, taxele de infiintare si de functionare fiind cu mult mai mici decat in cazul unui SRL. Astfel, daca se dovedeste a fi una nefericita, poti oricand sa renunti, fara pierderi materiale semnificative. In schimb, daca observi o tendinta pozitiva, poti trece foarte usor la o forma de organizare mai complexa.

Poti obtine toate documentele necesare din confortul propriei case

Daca recurgi la serviciul de infiintare PFA online oferit de Incubatorul de Afaceri, economisesti nu doar resurse financiare, ci si de timp si efort. Scapi de tot ceea ce inseamna etapa birocratica, cozi interminabile, drumuri nenumarate de la o institutie la alta. Vei beneficia de o echipa specializata care va realiza toate aceste demersuri in locul tau, in timp ce iti vei putea orienta intreaga atentie catre chestiuni practice.

Infiintarea PFA presupune acte necesare putine

Pentru a-ti putea inregistra afacerea la toate institutiile aferente, nu va trebui decat sa pui la dispozitia colaboratorilor tai cateva documente de baza. Printre acestea se regasesc: cartea de identitate, diploma sau certificatul care sa ateste pregatirea in domeniu si copii ale actelor de proprietate sau inchiriere ale sediului in care iti vei desfasura activitatea. Ulterior, vei mai fi contactat pentru anumite semnaturi sau declaratii necesare pentru a putea finaliza dosarul. In termen de aproximativ 3-4 zile intreg procesul poate fi incheiat cu succes, iar tu vei putea incepe imediat activitatea, in termeni legali.

Despre PFA – infiintarea se face in schimbul unor costuri minime

Incubatorul de afaceri iti propune un pachet promotional prin care sa achiti toate serviciile necesare, plus unele suplimentare. Pentru doar 399 lei, vei intra in posesia tuturor actelor necesare si vei beneficia de consultanta de specialitate. In plus, acest pret cuprinde si toate taxele care trebuie achitate la fiecare institutie in parte, nemaifiind implicat niciun cost suplimentar. (P)