Un om a murit noaptea trecută într-o încăierare lângă Palatul Parlamentului. Altul a fost lăsat într-o baltă de sânge. A fost o bătaie în toată… NEREGULA, în noaptea de duminică spre luni, cu bâte, săbii și arme de foc. Chiar în parcarea uriașă din Piața Constituției care e aglomerată seară de seară de băieți care beau, sparg munți de semințe sprijiniți de mașini și privesc fix spre Casa Poporului ca la cinema în aer liber. E imposibil să nu-i remarci doar trecând cu mașina pe acolo. De jur- împrejur sunt instituții ale statului păzite de jandarmi zi și noapte (ministerul Justiției, CNA, ANAF, ministerul Public și multe alte ministere, plus Parlamentul).
CE S-A ÎNTÂMPLAT DE FAPT?! Două bande rivale, care se ocupau cu… traficul de persoane în Germania, nu s-ar fi înțeles în privința banilor, a declarat, luni, pentru Mediafax, liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, despre scandalul din Piața Constituției. Acesta avertizează, totodată, că astfel de conflicte se pot repeta. Așadar, nu s-a întâmplat în vreo margine de pădure sau într-un sat uitat de lume. Ci în vecinătatea sediului PARLAMENTULUI!

Un om a murit noaptea trecută într-o încăierare lângă Palatul Parlamentului.

„Brigada de Poliție rutieră are o patrulă post fix în Piața Constituției pentru a nu se mai face curse de mașini acolo. (…). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus Surugiu.
Potrivit acestuia, „Poliția a intervenit, dar în același timp eu spun că Poliția nu poate să oprească niște cetățeni să parcheze mașinile într-o parcare publică și care seara de obicei e goală” (digi24.ro).
Ei bine, dacă așa ceva, așa hal de scandal deșănțat s-a întâmplat fix în centrul capitalei, fix în fața Parlamentului, ce să mai zicem?!? Cum… ce?! Mai zicem că în toată scena astaînsângerată, un om a murit, iar altul a fost rănit. Totul ca urmare a acest zdrobitor conflict care a avut loc în Sectorul 5 al capitalei. Cazul este investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri.
Demn de spus, polițiștii au găsit la locul incidentului  și un pistol neletal.
Precizare: Echipajul SMURD chemat la fața locului, a găsit un bărbat de 30 de ani decedat și un altul, de 21 de ani, „în stare foarte gravă”.
***
COMUNICAT OFICIAL DIN PARTEA MAI:
„Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.
Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, un punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică.
Verificarea dispusă va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică exercitat la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică, de natură a asigura siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, dar şi cauzele şi împrejurările care au condus la producerea acestor evenimente.
În cursul zilei de astăzi, conducerea MAI a dispus deja suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piaţa Constituţiei, iar în raport de rezultatul verificărilor vor fi dispuse şi alte măsuri în consecinţă”.

Foto: ziare.com, Playtech.ro