Vizitele la cabinetul medical se efectuează, din păcate, foarte rar. De cele mai multe ori, alegi să îți programezi un consult doar în momentul în care sesizezi că e ceva în neregulă. Însă, există și situații mult mai grave. 4 din 10 români nu au efectuat niciodată un consult într-un cabinet stomatologic, ceea ce este extrem de îngrijorător. O conduită corectă în ceea ce privește importanța sănătății orale și nu numai ar trebui dezvoltată încă din copilărie. Totuși, există foarte multe mituri înrădăcinate despre mersul la stomatolog pe care oamenii încă le urmăresc cu sfințenie:

Servicii medicale exagerat de scumpe și incomplete – Cabinetele care se respectă oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de un număr semnificativ de servicii dentare de la ortodonție până la estetică. Astfel, pacientul va fi scutit de nevoia de a căuta alte cabinete.

Medici slab pregătiți și echipe neprietenoase – Bineînțeles că este destul de posibil să găsești și astfel de oameni. Însă, mai nou, cabinetele stomatologice au început să se orienteze din ce în ce mai mult pe bunăstarea clienților. Trebuie să știi că medicii profesioniști au numeroase specializări și mulți ani de experiență în spate. De asemenea, echipa cu care își desfășoară activitățile este formată de asemenea din oameni specializați. Scopul lor este de păstra o comunicare transparentă și empatică cu toți pacienții care trec pragul cabinetului.

Readucem stomatologia la nivel de știință, artă, empatie! Avem în portofoliu numai pacienți activi ce își doresc să beneficieze doar de acele tratamente dentare de care chiar au nevoie cu adevărat!, povestește dr. Cristina Munteanu

Senzații de durere sau disconfort exagerate – Evoluțiile tehnologice s-au extins în mai multe domenii ale vieții. Tratamentele tradiționale au fost înlocuite cu succes de alternative moderne precum laserul, microscopul, prototipare digitală sau metode noi de anesteziere. Tocmai de aceea, eventualele dureri vor fi reduse semnificativ. Chiar și operațiile complicate din zona chirurgiei pot fi efectuate fără prea multe probleme.

Imposibilitatea de a rezolva rapid complicațiile survenite din cauza diverselor afecțiuni dentare – Nimic mai fals. Se vor derula toate acțiunile necesare pentru a îndepărta rapid toate problemele întâmpinate. În unele situații intervențiile vor fi gata în doar o ședință. De asemenea, mersul regulat la cabinet poate preveni multe complicații severe care se pot dezvolta pe parcurs. Dinții strâmbi reprezintă un bun exemplu. Anomaliile dentare pot duce la apariția cariilor, probleme în vorbire, dificultăți survenite în timpul masticației, diverse leziuni dentare și multe altele. Purtarea din timp a unui aparat dentar poate reduce semnificativ asemenea situații grave.

E momentul să renunți la prejudecățile dezvoltate de-a lungul timpului și să prioritizezi mersul la stomatolog o dată la șase luni!