În prezent, valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme continuă să se menţină la valori normale pentru aceasta perioada, traficul desfășurându-se fluent fără a se înregistra timpi de aşteptare.

În cazul în care se va constata o creștere a numărului de participanți la traficul transfrontalier în perioda următoare, aplicația https://www.politiadefrontiera.ro/ro/ traficonline/ va fi actualizată ori de câte ori situația o va impune.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Autoritățile reamintesc că în perioada Sărbătorilor Pascale, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită pe teritoriul Ungariei. Autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat care sunt perioadele cu restricţii – 01.04.2021 (ora 23.00) – 02.04.2021 (ora 23.00), respectiv 03.04.2021, (ora 23.00) – 05.04.2021 (ora 23.00), iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din Ungaria.

Detalii la https://bit.ly/3fyZo2T

Fotografii în timp real de la principalele puncte de trecere de la frontiera româno-ungară: Nădlac II, Nădlac, Borș II și Borș.