Mai 2019 comparativ cu aprilie 2019
Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 5,8%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (+14,1%), lucrări de reparaţii capitale (+8,2%) şi construcţii noi (+3,3%). Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale cu 10,8% şi a construcţiilor inginereşti cu 9,3%.
Este de remarcat, în acest context, că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 7,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-12,0%) şi la lucrările de construcţii noi (- 10,5%).
Totodată, volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente a crescut cu 3,7%.
Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o scădere a volumului lucrărilor de construcții inginereşti cu 11,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,5%. Creștere s-a înregistrat la clădirile rezidentiale cu 5,9%.

Mai 2019 comparativ cu mai 2018
Așa cum arată statisticile oficiale, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 25,5%. Pe elemente de structură, au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de construcţii noi (+31,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,7%).
Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,5%.
Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 59,3%, clădiri rezidenţiale cu 52,2% şi construcţii inginereşti cu 0,3%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,6%.
Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 25,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,7%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,3%.

foto: ziare.com

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 25,9%.