Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu , a participat astăzi, 28 octombrie, la o ședință organizată de Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu Premierul Ludovic Orban și cu miniștrii cu atribuții în domeniul gestionării fondurilor europene pentru a analiza stadiul pregătirii Planului Național de Redresare și Reziliență.

În opinia autorităților, fondurile care vor fi accesate prin bugetul multianual al Uniunii pentru perioada 2021-2027, reprezintă o oportunitate istorică de a dezvolta România, de a construi autostrăzi, căi ferate, de a moderniza infrastructura energetică și de mediu, de a implementa programe de digitalizare în economie, în administrație.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre modalitățile concrete prin care România va putea accesa integral și utiliza cât mai eficient aceste fonduri.

Totodată, s-au stabilit 12 direcții prioritare, respectiv: sănătate, educație, digitalizare și securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, energie, eficiență energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri și antreprenoriat, cercetare-inovare, precum și creșterea capacității de reziliență în condiții de criză în domeniul sanitar și alimentar.

Aceste domenii sunt grupate pe trei piloni principali ai Planului Național de Redresare și Reziliență, și anume: I – Tranziția Verde și combaterea schimbărilor climatice; II – Serviciile Publice, dezvoltarea urbană și valorificarea patrimoniului și, nu în ultimul rând, III – Competitivitate economică și reziliență.

Dacă v-a plăcut articolul, ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook.